Hopp over båndkommandoer
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på
+ for å forstørre,
- for å forminske
eller 0 for å gå tilbake til standard tekststørrelse.
For mobilbrukere: bruk telefonens innebygde zoome-funksjonalitet.
Skip Navigation LinksHovedside > Presserom > Nyheter > Den norske riksrevisjonen har ledet arbeidet med å vurdere den amerikanske riksrevisjonen

Den norske riksrevisjonen har ledet arbeidet med å vurdere den amerikanske riksrevisjonen

​Resultatet ble presentert i Washington 11. og 12. september.
Hvert tredje år får USAs riksrevisjon gjennomført en fagfellevurdering, der man får andre lands riksrevisjoner til å undersøke i hvilken grad amerikanerne følger egne rutiner og i hvilken grad disse rutinene fungerer.

Publisert 12.09.2014 09:35

Fagfellevurderingen ble i år gjennomført av en gruppe fra  riksrevisjonene i Danmark, Storbritannia, Canada, Bahamas og Norge.

– Det er spennende for oss å lede arbeidet med å gjennomgå en av verdens største riksrevisjoner. Det er et arbeid vi også lærer mye av, sier Elise Fidjestøl Eriksen fra den norske riksrevisjonen. Hun har ledet arbeidet med rapporten.

Government Accountability Office (GAO) er med 2900 ansatte en av verdens største riksrevisjoner. GAO ledes av riksrevisor Gene Dodaro. De produserer rundt 700 rapporter og holder over 100 høringer for kongressen hvert år. GAO bidrar også med utredninger og analyser av lovforslag før disse vedtas i Kongressen.

 Kontaktperson

Elise Fidjestøl Eriksen , tlf.92 89 99 91

 Aktuelle nettsteder

Riksrevisjonen, Storgata 16, Postboks 6835 St. Olavs plass, 0130 Oslo, Norway

Telefon: +47 22 24 10 00

Org.nr: 974 760 843