Hopp over båndkommandoer
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på
+ for å forstørre,
- for å forminske
eller 0 for å gå tilbake til standard tekststørrelse.
For mobilbrukere: bruk telefonens innebygde zoome-funksjonalitet.
Skip Navigation LinksHovedside > Presserom > Nyheter > Riksrevisjonene i Norge og Myanmar inngår samarbeid

Riksrevisjonene i Norge og Myanmar inngår samarbeid

​Riksrevisjonen har inngått en femårig samarbeidsavtale med Myanmars riksrevisjon som blant annet omfatter revisjon av petroleumssektoren i Myanmar. Avtalen ble underskrevet av riksrevisorene U Maw Than og Per-Kristian Foss i Oslo 3. oktober.

Publisert 04.10.2016 15:30

Olje- og gassvirksomheten i Myanmar er i sterk vekst, og anslås nå å utgjøre cirka 40 prosent av landets brutto nasjonalprodukt. Myanmars riksrevisjon har lagt vekt på samarbeid om effektiv revisjon for å sikre best mulig offentlig forvaltning av verdiene.

– Revisjon av olje- og gassvirksomheten er et prioritert satsingsområde fordi det dreier seg om store nasjonale verdier som landet trenger god kontroll over for sin videre utvikling, framholder riksrevisor Per-Kristian Foss.  

– Samarbeidet vil også omfatte områder som utvikling av forvaltningsrevisjon, it-revisjon, miljørevisjon og styrking av administrative støttefunksjoner, opplyser Foss.

I 2014 hadde Myanmar 51 millioner innbyggere, fordelt på 135 etniske grupper. Riksrevisjonen i Myanmar har 6600 ansatte og reviderer årlig mer enn 15 000 offentlige regnskaper.

Myanmars riksrevisor U Maw Than ble utnevnt til stillingen etter regjeringsskiftet i mars i år. Han leder en delegasjon på fem personer fra Myanmars riksrevisjon som denne uka også har møter med Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité og med sekretariatet for bistandsprogrammet Olje for utvikling i Norad.

Riksrevisjonen, Storgata 16, Postboks 8130 Dep, 0032 Oslo, Norway

Telefon: +47 22 24 10 00

Org.nr: 974 760 843